AdressLodgatan 14, Malmö
Tomtarea27 092 m2
Area10 960 m2
TypLager, produktion, kontor
Kort beskrivning

Fastigheten Graniten 3 uppfördes ursprungligen som en pappfabrik till företagen Mataki på 1940-talet. Området utvecklades sedan under deras regi fram tills 1985 när all papptillverkning lades ned på platsen. Den enda av deras verksamheter som förblev på området var Mataki Kemi med sitt kontor på fastigheten, även detta lämnades 1993. Sedan 1985 har diverse olika aktörer hyrt in sig i de olika lokalerna och fastigheten har successivt gått från Papptillverkning till diverse olika småindustri och lagerverksamheter.

De större tillverkningsindustrierna drivs längre ut från städerna allt eftersom att staden växer, och när efterfrågan minskar från de större industrierna så ökar de från de mindre aktörerna. Det naturliga är att områden likt mellersta hamnen långsamt går mot mindre industrier som fortfarande har ett behov av att ligga centrumnära.

FABRIKEN är ett kluster av mindre tillverkande och producerande företag som finns på Lodgatan 14 i Malmö hamn. Tanken med FABRIKEN är att erbjuda mindre lokaler med tillhörande kontor på flexibla avtal för företag som är i början av sin tillväxt. Vi samlar kreativa och framåtdrivande företag som vill utvecklas och trivs att göra detta tillsammans.